Maand: maart 2021

Uit met de waterpret…

Het is nu bijna 14 dagen na de dekking. Als het goed is, is er een hoop gebeurd in het lijfje van Meegan…
Op ongeveer de derde dag na de dekking heeft de bevruchting plaatsgevonden in de eileiders. Via deze eileiders verplaatsen de bevruchte eitjes zich van de 8ste tot de 12de dag naar de baarmoederhoorns waarbij ze zich gelijkertijd tussen ontwikkelen tot blaasjes (blastocyten).
Op dit moment, tussen de 12de en de 14de dag bereiken de blastocyten de baarmoeder waar ze een geschikt plekje moeten zoeken langs de baarmoederwand waar ze zich de komende dagen gaan nestelen.
Een spannende tijd breekt aan want in deze periode van de dracht zijn de zich ontwikkelende embryo’s erg kwetsbaar. Een reden dus om extra alert te zijn op infectiegevaar en plaatsen waar meer honden of andere dieren komen te vermijden. Ook spelen in het water is even iets wat Meegan voorlopig moet laten.

Vanaf de komende dagen kan het gedrag van Meegan zich gaan veranderen. Doordat de baarmoederwand nu de voedingsbodem voor de embryo’s zal zijn en haar lichaam zich aan gaat passen aan de gewijzigde omstandigheden kan Meegan wat misselijk worden. Ook kan ze tijdens deze fase van de dracht meer behoefte krijgen aan slaap, duidelijk aanhankelijker worden en eventueel tijdelijk haar eten gaan laten staan. We gaan het zien…

 

 

Meegan is gedekt door Geroj!

Op 7 maart is de vonk tussen Meegan en Geroj overgeslagen…

Geroj toonde zich open, vriendelijk en was duidelijk tot over zijn oren verliefd.
Meegan had weinig overtuiging nodig om in te gaan op de avances van deze geweldige reu die in alle opzichten prachtig bij haar past. In de mooie beeldentuin van Patrick Villas is hopelijk de volgende stap gezet naar een nestje Hovawart pups.

 

 

 

 

 

 

 

 

Geroj als jonge pup.