Maand: mei 2022

Zwangeren….

Na een periode waarin hoop en angst elkaar afwisselden was de opluchting groot toen de echo bevestigde dat Meegan toch echt zwanger was. Dus ik had het toch goed gevoeld met 3,5 week; een rijtje wat hardere bolletjes in de buik van Meegan. Na de vierde week vult de vruchtblaas zich met meer vruchtwater en zijn de pups (tijdelijk) niet meer te voelen.
We kunnen een nest van normale grootte tegemoet zien; het lijken er in ieder geval niet weinig te zijn.

Meegan verandert inmiddels. Qua omvang want het is duidelijk te zien dat de pupjes nu meer en meer plaats gaan innemen. Maar ook qua gedrag is Meegan echt zwanger.  Trek in eten heeft ineens een geheel andere dimensie aangenomen. Afgelopen nacht heeft ze me zelfs wakker gemaakt omdat ze wat te eten geserveerd wilde hebben. Meegan is aanhaliger, rustiger en zachter in haar gedrag. We zijn voorzichtig met haar. Niet alleen omdat we haar niet teveel willen belasten (beweging blijft goed) en letten we op infectiegevaar op plekken waar veel honden komen, maar het voorkomen van stress tijdens de zwangerschap heeft een duidelijke invloed op het aangeboren gedrag van de pupjes. De hormoonhuishouding van onze honden is duidelijk gerelateerd aan de stemmingen waaraan ze onderhevig zijn en zwanger geven ze deze door aan de pups. Daarom vermijden we potentiële ‘stressvolle’ momenten en hechten we veel waarde aan ontspanning. Heel bijzonder is hoe Meegan met een mijmerende zachte blik voor zich uit kan staren; zo geweldig.  Een recente foto van hoe dat er uit ziet heb ik niet, maar het lijkt op de blik op de foto hier onder….

Inmiddels zijn er een aantal mensen voor de pupjes geselecteerd. Omdat het er op lijkt dat het meer pupjes gaan worden, zijn geïnteresseerden van harte welkom om contact op te nemen. Voor de pups zoeken we sportieve mensen die de hond aan alle facetten van hun leven willen laten deelnemen.

Heye en Stephan dreamteam op de VDH Europasieger 2022!

Wij wisten natuurlijk al lang dat we een knappe kerel voor Meegan hadden gevonden.
Op de VDH Europasiegerschau in Dortmund vonden ze dat dus ook.
We zijn enorm trots dat Heye als vader in spé nu de titel VDH Europasieger 2022 heeft gehaald.
Gefeliciteerd Stephen en Petra


Het verslag; wat kan je nog meer wensen?

Een bijna 3,5 jaar oude grote krachtige reu, typisch reuenhoofd. Korrekt aangezette en gedragen oren; middelbruine ogen, aangesloten lippen met uitmuntende pigmentering, compleet en korrekt schaargebit, teelballen aanwezig. Mooie sterke ruglijn met korrekt aangezette en gedragen staart. Voor zijn leeftijd een hele mooie voorborst. Voor en achterhand korrekt gehoekt en recht gesteld. In de beweging laat hij een mooi vloeiend, krachtig en ruim gangwerk zien. De vacht is van uitmuntende structuur en lengte met ‘aufhellungen’ zoals die gewenst zijn. Het blond mag niet donkerder zijn. De reu is ontspannen en gelaten in de ring, maar laat ook de clown in hem zien.

En vooral voor dit laatste zijn we ook voor Heye gevallen. Een reu kan nog zo mooi zijn op papier, qua gezondheid en looks; het karakter is minstens zo belangrijk. Leuk dat de keurmeester Heye’s heerlijke gedrag ook is opgevallen!

Nartan…

Many dogs are special, some are even more than that.
Nartan; de droom die met het fokken van mijn eerste nest waarheid werd.

Ceron van Laag Laren BOB, halfzus van hem en Meegan BOS!

Ceron kwam, zag en overwon!!!!

Ceron (broer van Meegan) heeft afgelopen weekeinde mee gedaan aan de grote internationale IHF Special Hovawart Show in Tsjechië. En met groot succes want Ceron werd daar van 120 hovawarts de allerbeste hovawart (BOB) van de show.
Al in het nest was hij een toppertje en dat was mede naast zijn heerlijk onverstoorbare karakter de reden dat hij met Aja en Jirka naar Tsjechië is gegaan.
Gefeliciteerd Aja en Jirka met dit geweldige resultaat; ik ben beretrots dat Baghir Scorteus Mons de vader is van het heerlijke nest van Meegan en haar 9 broers!

 

Wat deze gebeurtenis nog extra speciaal maakte was dat een halfzus van Ceron en Meegan – Branwen Amarelo Arcum – op dezelfde show beste teef van de show (BOS) werd. Gefeliciteerd Anna met je mooie blonde meisje!

Heye wint op de show in Lingen; zijn vader wint in Tsjechië

Heye wordt beste reu op de show in Lingen! 

Afgelopen weekeinde heeft Heye vom Bagalutenhof, de hopelijk toekomstige vader van de pups van Meegan meegedaan aan de Internationale Show in Lingen (Duitsland). Met succes want hij kreeg een 1 uitmuntend in de Kampioensklasse en werd ook nog eens de beste hovawart reu op de show. Gefeliciteerd Stephan en Petra met dit prachtige resultaat. Jullie goudbeertje is goud waard! En dat wisten we al lang! 😉

De vader van Heye, Aik Carpathia Heart, deed een dag later mee op de grote internationale Special Hovawart Show in Tsjechië. Hij werd beste Veteraan van de show.
Het is duidelijk te zien waar Heye onder andere zijn looks van mee heeft gekregen (en voor wie hem en Heye kennen lijken ze ook qua karakter veel op elkaar)…
Gefeliciteerd Lenka met het zoveelste succes van Aik. Hij is en blijft prachtig!