12-06-2022 Jubileum Show 100 jaar Hovawart in Fulda (Duitsland)

Mooie resultaten! 

Ceron van Laag Laren (broer Meegan) 1 uitmuntend in de open klasse!
Ceron behaalde zijn volgende grote succes op de gigantisch grote jubileum show in Fulda die op 12 juni georganiseerd werd door de drie erkende Duitse rasverenigingen (RZV, HZD en de HC) ter ere van het 100 jarig jubileum van de hovawart.
Ceron deed mee in de open klasse waar hij maar liefst tesamen met 77 andere reuen om de hoogste score streed. En hij won! Wat een geweldig succes en wederom een felicitatie voor Aja en Jirka!

Hierbij moet ook nog vermeld worden dat ook Heye vom Bagalutenhof, de vader van de pups van Meegan ook meegedaan heeft in de zwaar bezette kampioensklasse. Heye werd vijfde met een uitmuntend. Voor een reu met een wit borstvlekje de hoogt haalbare score in dit deelnemersveld waar ieder klein foutje streng werd afgestraft. Ook Heye heeft zich qua gedrag van zijn beste vriendelijke kant laten zien op de show. Gefeliciteerd Petra en Stephan!

Nicht Lenka van Bree’s Stolp werd ook op de show voorgebracht.
Omdat ze helaas compleet uit vacht was werd ze dit keer beoordeeld met een zeer goed. Ze ging verder met een prachtig juryrapport naar huis en gedroeg zich zoals we van haar gewend zijn; als een heerlijk vrolijke clown! Marjolijn ook weer van harte gefeliciteerd met je bijzondere meisje!

Familiefeest op de show in Utrecht!


Dubbel feest op de show in Utrecht.
Chuus van Laag Laren (broer van Meegan) werd de beste van de reuen (BOS)
Lenka van Bree’s Stolp (nichtje van Meegan) werd beste teef en beste van het ras (BOB)!
Gefeliciteerd Katinka en Marjolijn met dit heerlijke resultaat!
We hebben vanuit de werpkist voor jullie geduimd…

Hello world….

Hello world…

Na een gewichtstoename van meer dan 14 kilo (gemiddeld 500 gram per dag in de laatste twee weken)
is Meegan op 17 juni bevallen van 8 heerlijk levendige zwartblonde pupjes (5 reutjes en drie teefjes).
Wat zijn we blij met een volgende generatie van mijn Gwynnaeth waar het avontuur van het fokken mee begonnen is…

Hoewel Meegan moe is en nog wat moet wennen aan het moederschap, doet ze het super. De melkbar is geopend en dat is te zien want vanaf de eerste dag gaan de gewichtjes van de pups omhoog.

We zijn nu nog even druk maar binnenkort hopen we de website te vullen met berichtjes over de ontwikkelingen van de pups. Er zijn nog enkele pups beschikbaar voor mensen die op zoek zijn naar een maatje voor het leven.

 

Zwangeren….

Na een periode waarin hoop en angst elkaar afwisselden was de opluchting groot toen de echo bevestigde dat Meegan toch echt zwanger was. Dus ik had het toch goed gevoeld met 3,5 week; een rijtje wat hardere bolletjes in de buik van Meegan. Na de vierde week vult de vruchtblaas zich met meer vruchtwater en zijn de pups (tijdelijk) niet meer te voelen.
We kunnen een nest van normale grootte tegemoet zien; het lijken er in ieder geval niet weinig te zijn.

Meegan verandert inmiddels. Qua omvang want het is duidelijk te zien dat de pupjes nu meer en meer plaats gaan innemen. Maar ook qua gedrag is Meegan echt zwanger.  Trek in eten heeft ineens een geheel andere dimensie aangenomen. Afgelopen nacht heeft ze me zelfs wakker gemaakt omdat ze wat te eten geserveerd wilde hebben. Meegan is aanhaliger, rustiger en zachter in haar gedrag. We zijn voorzichtig met haar. Niet alleen omdat we haar niet teveel willen belasten (beweging blijft goed) en letten we op infectiegevaar op plekken waar veel honden komen, maar het voorkomen van stress tijdens de zwangerschap heeft een duidelijke invloed op het aangeboren gedrag van de pupjes. De hormoonhuishouding van onze honden is duidelijk gerelateerd aan de stemmingen waaraan ze onderhevig zijn en zwanger geven ze deze door aan de pups. Daarom vermijden we potentiële ‘stressvolle’ momenten en hechten we veel waarde aan ontspanning. Heel bijzonder is hoe Meegan met een mijmerende zachte blik voor zich uit kan staren; zo geweldig.  Een recente foto van hoe dat er uit ziet heb ik niet, maar het lijkt op de blik op de foto hier onder….

Inmiddels zijn er een aantal mensen voor de pupjes geselecteerd. Omdat het er op lijkt dat het meer pupjes gaan worden, zijn geïnteresseerden van harte welkom om contact op te nemen. Voor de pups zoeken we sportieve mensen die de hond aan alle facetten van hun leven willen laten deelnemen.

Heye en Stephan dreamteam op de VDH Europasieger 2022!

Wij wisten natuurlijk al lang dat we een knappe kerel voor Meegan hadden gevonden.
Op de VDH Europasiegerschau in Dortmund vonden ze dat dus ook.
We zijn enorm trots dat Heye als vader in spé nu de titel VDH Europasieger 2022 heeft gehaald.
Gefeliciteerd Stephen en Petra


Het verslag; wat kan je nog meer wensen?

Een bijna 3,5 jaar oude grote krachtige reu, typisch reuenhoofd. Korrekt aangezette en gedragen oren; middelbruine ogen, aangesloten lippen met uitmuntende pigmentering, compleet en korrekt schaargebit, teelballen aanwezig. Mooie sterke ruglijn met korrekt aangezette en gedragen staart. Voor zijn leeftijd een hele mooie voorborst. Voor en achterhand korrekt gehoekt en recht gesteld. In de beweging laat hij een mooi vloeiend, krachtig en ruim gangwerk zien. De vacht is van uitmuntende structuur en lengte met ‘aufhellungen’ zoals die gewenst zijn. Het blond mag niet donkerder zijn. De reu is ontspannen en gelaten in de ring, maar laat ook de clown in hem zien.

En vooral voor dit laatste zijn we ook voor Heye gevallen. Een reu kan nog zo mooi zijn op papier, qua gezondheid en looks; het karakter is minstens zo belangrijk. Leuk dat de keurmeester Heye’s heerlijke gedrag ook is opgevallen!

Nartan…

Many dogs are special, some are even more than that.
Nartan; de droom die met het fokken van mijn eerste nest waarheid werd.