Meegan gedekt door Gino des Trois Petit Diables

Afgelopen week is Meegan gedekt door Gino des trois Petit Diables, een prachtige, goedbewegende maar vooral qua karakter geweldige zwarte reu uit Tsjechië.
Het was liefde op het eerste gezicht en Gino heeft ‘zijn werk’ tot twee keer toe zeer vooruitstrevend gedaan. We hopen nu op pups uit deze combinatie.
In theorie zijn alle kleurslagen bij de pups mogelijk. Binnenkort meer informatie over Gino op de site!

Love is in the air…

Het duurt niet lang meer!
Vanmiddag zijn Meegan en ik aangekomen in Tsjechië. De komende dagen gaan we hopen dat de liefde opbloeit tussen haar en Gino. Aan de romantische zonsondergangen hier zal het niet liggen…

Mister Right!

Gino des Trois Petit Diable

Na een hele lange en intensieve zoektocht hebben we eindelijk de juiste reu voor Meegan gevonden.
Een geweldige zwarte beer uit Tsjechië die we zodra de tijd rijp is gaan bezoeken.
Meer informatie over Gino en het geplande nest is over korte tijd beschikbaar.

Züchterseminar bij de RZV in Duitsland…

Nog geen bericht van de komende vader in spé (we houden het nog even spannend, maar ik verklap wel dat we een paar hele knappe kerels in het oog hebben…)
Wel een berichtje over een net gevolgde bijscholing.

Er komt enorm veel kijken bij het verantwoord fokken van een nestje. Reden voor mij om geregeld naar mogelijkheden te kijken voor verdieping van kennis. Vandaag daarom deelgenomen aan het Züchterseminar van de RZV (Rasvereniging in Duitsland) waar de biologische aanleg en afwijkingen in de eerste ontwikkelingsstadia van de pup en de nageboorte-periode en de daarbij voorkomende afwijkingen voor de moederhond het onderwerp waren.
Prof. Dr. Dr. i.R. Hartwig Bostedt, gespecialiseerd dierenarts bij de “Klinik für Geburtshilfe, Gynäkologie und Andrologie der Groß- und Kleintiere” in Giessen leidde het seminar. Een geweldige man me veel passie en kennis over dit thema.

Fascinerend is hoe mooi maar ook gecompliceerd de biologische processen na de geboorte van een nest zijn geregeld. Hoe belangrijk het dan ook is om deze processen vooral niet te verstoren (tenzij het echt niet anders kan).
Vanuit wetenschappelijk oogpunt werd dit standpunt degelijk onderbouwd en zijn de nieuwste inzichten besproken met betrekking tot alle voorkomende processen, afwijkingen en mogelijke problemen en oplossingen.

Dit seminar benadrukt weer hoe veelomvattend het verantwoord fokken is. Hoeveel kennis en kunde erbij komt kijken. Vooral in deze periode net na de bevalling kan er veel fout gaan waarin goedbedoelde fokkers toch veel dingen doen die zeker achterhaald en zelfs schadelijk voor de pups kunnen zijn. Veel wist ik al, maar ik heb evenveel bijgeleerd.

Voor nu gaan Meegan en ik eerst lekker het bos in en vanavond laat ik alles nog even goed bezinken… Op naar een nestje! 😉

Shooting met Meegan…

Meegan heeft vandaag model gestaan tijdens een fotoshoot in de mooie omgeving van Ommen.
Zo blij met de foto’s die zo laten zien wie ze is. Een heerlijk vrolijke wervelwind die volop geniet van het leven.
Bedankt Mariëlle voor de prachtige foto’s die dit heeft opgeleverd.
Hieronder alvast één van de prachtige foto’s…

 

https://www.facebook.com/marielleruiterkampphotography/

Achter de schermen…

Achter de schermen wordt nog steeds veel ondernomen in de aanloop naar de komende loopsheid…
Het blijkt (als verwacht) niet eenvoudig om een dekreu te vinden die voldoet aan het opgestelde wensenlijstje. Er moeten altijd consessies worden gedaan, maar wat mij betreft het liefst zo weinig mogelijk. In ieder geval laten we ons niet beperken tot het aantal af te leggen kilometers.
In heel Europa wordt nog steeds naar passende dekreuen gezocht en in verschillende landen worden potentiële kandidaten voor het vaderschap bezocht.
Nieuw aangekeurde jonge dekreuen worden gescreend en een volgend buitenlands bezoek staat op korte termijn op de planning. Nu maar hopen dat Corona geen roet in het eten zal blazen.
Meegan krijgt van alles niets mee en geniet ondertussen van het goede leven. Altijd in voor actie, maar ook voor ontspannen samenzijn komt langzaam de volgende loopsheid weer in zicht. Het wordt heel langzaam spannend!