Maand: april 2022

Meegan & Heye

Liefde op het eerste gezicht…


Afgelopen week hebben Meegan en Heye elkaar voor de tweede keer ontmoet.
Nu was het in verband met de loopsheid van Meegan liefde op het eerste gezicht.
Naast het feit dat de dekking (voor Heye de eerste keer!) na 10 minuten een voldwongen feit was, hebben Meegan en Heye uitgebreid met elkaar gespeeld, ontspannen naast elkaar gelegen en elkaar uitgebreid gezoend. Echt lief hoe die twee met elkaar om gingen.

Ik heb enorm genoten van de gastvrijheid van Petra en Stephan waardoor het hele gebeuren niet meer ontspannen en ongedwongen had kunnen plaatsvinden; Bedankt!
Op deze manier heb ik Heye nog beter kunnen leren kennen (al hadden we hem al twee keer bezocht) en zijn zowel ik als Petra & Stephan ervan overtuigd dat Meegan en Heye niet alleen qua uiterlijk, maar zeker ook qua gedrag perfect bij elkaar passen.

Nu is het afwachten of de ontmoeting consequenties gaat hebben en we pups mogen verwachten. Mocht dat zo zijn dan verwachten we in ieder geval zwart-blonde pups en alleen als Meegan een blond-gen blijkt te dragen kunnen er ook blonde pups geboren gaan worden.
Qua karakter verwachten we uit deze combinatie open, stabiele en vriendelijke, maar temperamentvolle pups met een bovengemiddelde buitdrift die het best gedijen bij wat sportievere geleiders die over een gezonde portie humor bezitten. Geleiders die de honden de ruimte durven te geven om hun eigen persoonlijkheid te ontwikkelen, die dus niet te streng zijn maar wel duidelijke (ruime) kaders stellen. Begrip en kennis van buitdrift en hoe deze om te zetten is in speldrift en te gebruiken is bij de opvoeding en in de training is een pré. Pups worden alleen afgegeven aan mensen waar de hond aan ieder facet van het dagelijkse leven deel mag uitmaken.

Meer informatie over mijn filosofie van het fokken, over Heye en hoe we hier de pups groot brengen volgt binnenkort op de site.

Vader en broer van Meegan winnen op de Tsjechische Clubmatch!

Een dubbel succes voor de beide hovawarts van Aja en Jirka op de clubmatch in Tsjechië.
Baghir Scorteus Mons (Meegan’s vader) is beste veteraan/BOV van de clubmatch geworden.


Baghir

Ceron van Laag Laren (Meegan’s broer) heeft het nog beter gedaan en werd beste hovawart van de clubmatch/BOB.
Vader en zoon liepen tegen elkaar in de erering om de titel voor beste reu.
Wat een geweldig resultaat!
Leuk is ook dat Ceron op dit moment zijn eerste nest verwacht in Tsjechië; wat zijn we allemaal benieuwd naar zijn puppen! Over een paar dagen weten we meer…

Ceron